Quickstart Guide

Introduktion

For at bruge InfoGalleri kræves adgang til to komponenter. Redaktionsværktøj samt Galleri-software. Redaktionsværktøjet bruges til at producere og organisere indhold. Galleri-softwaren afvikles i forbindelse med de enkelte skærme til at fremvise det producerede indhold.

Etablering af adgang

Adgang til InfoGalleris systemer foregår via Internet, og kræver brugernavn og adgangskode. Hvis du ikke allerede har brugernavn og adgangskode kan du kontakte support@infogalleri.net der vil forestå oprettelsen.

Log ind

Du er nu klar til at logge ind i InfoGalleris redaktionsværktøj. Start en browser (Internet Explorer 8+, Firefox eller Safari) og gå til den adresse du fik oplyst ifm. med oprettelse af din bruger. Adressen vil typisk være på formen http://xyz.infogalleri.net, hvor xyz skiftes ud med navnet på din organisation.

Du vil blive mødt af en side som denne:

I højre side angiver du herefter dit brugernavn og password og klikker på “Log ind”.

Opret et galleri

Et galleri svarer til en maskine der skal køre galleri-softwaren. Det er nødvendigt at oprettet mindst ét galleri for at kunne afvikle galleri-softwaren. Oprettelse af gallerier er beskrevet her.

Opret en kanal

En kanal er et navn knyttet til et antal indholdselementer. Det er nødvendigt at oprettet mindst én kanal for at kunne vise indhold. Oprettelse af kanaler er beskrevet her.

Opret et indholdselement

Et indholdselement er den mindst mulige indholdsenhed der kan publiceres. Et indholdselement kan indeholde en række tekster, medier, tags, etc. Indholdselementer gøres tilgængelige for galleri-softwaren ved at blive placeret i kanaler. Det er nødvendigt at oprettet mindst ét indholdselement for at kunne vise indhold. Oprettelse af indhold er beskrevet her.

Sæt det hele sammen

Afslutningsvis er det nødvendigt at placere indholdselementet i kanalen og kanalen i galleriet.

Installation af galleri-software

For at kunne vise indhold skal Redias Software Manager installeres. Den kan installeres på en hvilken som helst maskine, og altså ikke kun den maskine du har brugt til at oprette galleri, kanal og indholdselement. Installationen klares nemt ved at følge vejledningen. Når Redia Software Manager er installeret skal du blot vælge applikationen “InfoGalleri” og klikke på “Install”. InfoGalleri kan herefter startes ved dobbeltklik på genvejen på skrivebordet.

Hvad nu?

Vi anbefaler at du eksperimenterer med systemet og opnår en fortrolighed med de forskellige funktionaliteter. På listen over “ofte stillede spørgsmål” kan du finde gode råd og vejledning til en lang række standardopgaver. Skulle du have ubesvarede spørgsmål, ris eller ros, da er du naturligvis mere end velkommen til at kontakte os via email på support@infogalleri.net.

Leave a Reply

Redia documentation