Rettigheder

Rettighedsstyring giver mulighed for at begrænse brugeres adgang til at ændre andre brugeres data.

Vi skelner mellem læse- og skriverettigheder: Læserettigheder er retten til at se data. Skriverettigheder er retten til at modificere data.

Datarettigheder

Overordnet har enhver bruger fulde rettigheder til alle data de selv producerer. Dvs. at enhver bruger frit kan redigere gallerier, kanaler, indholdselementer, etc. som brugeren selv har oprettet.

Desuden er det muligt at give udvalgte brugere skriverettigheder til alle kanaler, alle gallerier samt alle indholdselementer.

Brugerstyringsrettigheder

For at kunne give rettigheder til- og tage rettigheder fra andre brugere er det nødvendigt at have rettighed til brugeradministration. Typisk gives denne rettighed kun til een eller for superbrugere i en organisation.

En bruger med rettigheder til brugerstyring har komplet kontrol over alle brugeres rettigheder, så det er vigtigt at være påpasselig med hvem der opnår rettighed til brugerstyring.

Du kan læse mere om hvordan man administrerer rettigheder her: http://documentation.infogalleri.net/infogalleri/infogalleri-redaktionsvaerktoej/faq/#toc-rettigheder

Leave a Reply

Redia documentation